Magyarország nyitólapja
nyitólapomnak
kedvenceimhez
Az oldal ismertetése
Nordic Walking linkgyűjtemény linkjeinek képes leírásai - keresés a linkek között
részletek »

Nordic Walking képes leírás

Képes leírás

Itt vagy: nordicwalking.tlap.hu » Képes leírás
Keresés
Találatok száma - 84 db
12 érv a nordic walking mellett

12 érv a nordic walking mellett

12 szempont annak indoklására, hogy miért a nordic walking az egyik legjobb választás. Egészségügyi és egyéb szempontok. Az oldal az 50-en felüliek szempontjaira különösen figyel, de a cikk minden korosztálynak szól.

50 felett fitten - Nordic Walking mindenkinek

50 felett fitten - Nordic Walking mindenkinek

Nordic walking tanfolyamok képzett nordic walking oktatótól. Időpontok: április 24-én, május 8, május 15, Budán, a II. kerületben. Külön tanfolyamokat, edzéseket és figyelmet szentelünk az 50 feletti korosztálynak! Lehetőség magánórákra.

A nordic walking varázsa

A nordic walking varázsa

A modern társadalomban életünk folyamán igen magas stresszhatás ér bennünket. Környezeti változások, a család és a munka közötti egyensúly megtartása, a rohanó életmód stb. mind-mind elbizonytalanítják életünket és megbontják az egészséges életvitel harmóniáját. Ezeknek az új kihívásoknak az egyetlen orvossága a mozgás. A mozgás, amely legyen formálisan egyszerű, gyorsan megtanulható és mindenütt mindenkor korlátok nélkül végezhető; legyen minden életkorban gyakorolható, és a terhelés a gyengétől egészen a teljes intenzív edzésig terjedhessen, minden izomcsoportot átmozgasson, valamint egy időben erősítse az állóképességet és fejlessze az ügyességet. Ugyancsak lényeges, hogy a kalóriaégetés kiemelkedő szerepet kapjon. A szabadban eltöltött idő és a természetélvezet ideális energiafelvételt, valamint teljes mértékű kikapcsolódást jelent. Ez az egészséges mozgás a nordic walking, amelyet ajánlok mindenki számára.

A rehabilitációban játszott szerepe

A rehabilitációban játszott szerepe

Sokak számára ismert a tény, hogy sérülések, operációk után a gyógytorna, az irányított mozgás csodákat tehet. Skandináviában, a spotág őshazájában (és más európai országokban), a Nordic Walkingot terápiás célokra is használják, és sok esetben a TB támogatja. Remélhetőleg itthon is egyre inkább elterjedté válik ez a gyakorlat, és egyre több orvos és gyógytornász él ezzel a nagyszerű lehetőséggel és egyre több páciens profitál belőle.

American NW Association

American NW Association

Az ANWA független nordic walking szövetség, a nordic walking és más nordic fitness sportok népszerűsítésére alakult az Egyesült Államokban. Instruktori képzéseket kínál, bronz-, ezüst- és aranyfokozatú tagsággal.

Az új tömegsport

Az új tömegsport

A Patika Magazin Magyarország legolvasottabb havilapja és a legnagyobb példányszámú a gyógyszertárakban előfizetéssel terjesztett lapok közül. A honlapon több, mint 10 000 cikk segíti az Ön gyógyulását!

Botok

Botok

Az erdőt járva néha furcsa dolgokat látok: vannak, akik régi síbotot ragadnak, és azzal próbálnak nordic walkingra emlékeztető mozgást végezni. Láttam már kiszuperált sifutóbotot is, amely majdnem a válláig ért a gyaloglónak. Vannak olyan kirándulók, akik teleszkópos túrabottal indulnak útra, de azt nem túrabotként használják, csak maguk előtt piszkálgatják az avart.

Botokat a kézbe: indul a szezon

Botokat a kézbe: indul a szezon

A túrázás valahol a méltatlanul elhanyagolt sport és az új divatsporttá válás között van félúton. Erdeinkben egyre több a "négylábú" ember, a "korszerű" túrabotos kiránduló. Miért is jó a túrabot? Vagy kell-e egyáltalán?

Botsport

Botsport

A botsport családi napokon és túrákon megtanítjuk a nordic walking alap sétatechnikát és más botos játékokat, és ezeknek alapján egy olyan mozgás és sport-kultúrát adunk át, amit bárki be tud építeni hétköznapjaiba. A hétvégi erdei botsport napokat mindig játékos erdőtisztítással zárjuk, mert a botok kiválóan alkalmasak arra, hogy saját és mások szemetét is felszedjük.

Hirdetés
Bozsik Sífutóiskola

Bozsik Sífutóiskola

A Bozsik Sífutóiskola küldetése, hogy a sífutást és a nordic walkingot népszerűsítse és megszerettesse a sportolni vágyókkal. Rendszeres nordic walking edzések a Normafánál szerdai és szombati napokon. A mozgás gyors megtanulása után az oktatók speciális gyakorlatokkal és változatos útvonalakkal segítenek a nordic walking élettani előnyeinek kiaknázásában, vagyis szakértelmükkel segítik az edzéseit azoknak, akik már elsajátították a nordic walking minden csínját-bínját.

Budai Barangolások - nordic walking túrák Budai-hegység, Pilis

Budai Barangolások - nordic walking túrák Budai-hegység, Pilis

Egész évben szervezünk félnapos nordic walking kirándulásokat a Budai-hegységbe, illetve a Pilisbe, jellemzően tömegközlekedéssel jól megközelíthető helyről kiindulva. A túrákra szombaton, ritkábban vasárnap kerül sor, délelőtt vagy délután, úgy, hogy lehetőleg a nap egyik fele megmaradjon. A kirándulások általában 3 óra hosszúak és kb. 12 km-esek. Az adott túra meghirdetésekor jelezzük annak nehézségi fokát is, de jellemzően minden nordic walking kirándulásunk teljesíthető átlagos kondicióval rendelkezők számára. A félnapos nordic walking túrákra az edzésbérleteket érvényesek, bérlettel nem rendelkezők részére a részvételi díj az egyszeri edzés mindenkori ára.

Budapest környéki útvonalak

Budapest környéki útvonalak

Budapest környéki kipróbált, bejárt nordic walking útvonalak: Kis-Hárs-hegy, a Telki útról a Nagy-Kopaszra, Pilisi túraútvonal a Malom-erdő környékén, Budaörsi heygek, Normafa - az öt kilométeres kör.

Csak pár bot és Te

Csak pár bot és Te

Wellnessről szeretettel, szenvedéllyel, néha kritikával és egy cseppnyi humorral. A blog célja helyes irányba terelni mindenkit, ezúttal nem egzotikus kezelésekkel vagy extrém diétával, hanem a szavak erejével.

Cserélje a síbakancsot sportcipőre

Cserélje a síbakancsot sportcipőre

Síbotokkal szerelkezzünk fel egy jó kis gyalogláshoz? Igen, ez a 'nordic walking', az északi gyaloglásnak vagy síjárásnak is nevezett testmozgás, mely egyre több hívet szerez magának a világ különböző országaiban (elsősorban az USA-ban, Japánban és Ausztráliában, de a skandináv országokból kiindulva Európában, így hazánkban is terjed). Kíméletesebb, mint a jogging, viszont hatékonyabbnak bizonyul - ugyanakkor egy kellemesen játékos módja a testgyakorlásnak.

Cukorbetegség és súlyfelesleg ellen

Cukorbetegség és súlyfelesleg ellen

A nordic walking azért ajánlott a mozgásszervi betegségben szenvedőknek, mert a botok használata csökkenti az ízületek terhelését, hiszen a bottal tolja magát előre az ember. Még egy súlyos csípőízületi betegnek is kellemessé tehető a séta.

Dolomitok

Dolomitok

A Dolomitok Nordic Walking Park Madonna di Campiglio településén található. Összesen 6 útvonalat építettek ki, különböző hosszúságban és erősségben. A nordic walking minden technikájának megfelelő pályák.

Dolomitok álomhétvége

Dolomitok álomhétvége

Ismét Dolomitok! Aki még nem volt, most végre átélheti, aki már volt, újabb fantasztikus élményekkel gazdagodhat! Ez az a túra, amely évről-évre fejlődik, zamatosabb, élvezetesebb lesz, akár a jó bor! Tudni kell, hogy az olasz nordic walkigosok színe-java Val di Fiemmében él, itt van a fellegváruk, és most mi velük együtt fedezhetjük fel a lenyűgöző látványt nyújtó túraútvonalakat! Olyan helyekre visznek el bennünket, amelyeket csak ők ismernek, érdemes tehát belevágni! Figyelem: nem hegymászásról, kemény trekkingről, via ferratáról van szó: kellemes, igazi nordic walkingos gyalogtúrákat teszünk ebben a páratlan környezetben. A túrák hosszát, a nehézségi fokozatot a csapat teljesítőképességéhez mérten állítjuk össze, és akár két csoport is útnak indulhat egy-egy alkalommal: a bevállalósabbak keményebb terepen, a megfontoltabbak szelídebb utakon túrázhatnak, de a lényeg, hogy semki nem marad élmények nélkül! Tipp: a mintegy 850 km táv két részletben is megtehető. Aki nem szeretne csütörtökön reggeltől délutánig vezetni, már szerdán is elindulhat. Néhányan ezt tesszük, keresünk szállást Linz/Salzburg magasságában. Aki úgy gondolja, csatlakozhat.

Tuti menü