Magyarország nyitólapja
nyitólapomnak
kedvenceimhez
Az oldal ismertetése
NW és az egészség képes leírás - Nordic Walking.tlap.hu
részletek »

NW és az egészség - Nordic Walking.tlap.hu

Képes leírás

Itt vagy: nordicwalking.tlap.hu » NW és az egészség
Keresés
Találatok száma - 7 db
A rehabilitációban játszott szerepe

A rehabilitációban játszott szerepe

Sokak számára ismert a tény, hogy sérülések, operációk után a gyógytorna, az irányított mozgás csodákat tehet. Skandináviában, a spotág őshazájában (és más európai országokban), a Nordic Walkingot terápiás célokra is használják, és sok esetben a TB támogatja. Remélhetőleg itthon is egyre inkább elterjedté válik ez a gyakorlat, és egyre több orvos és gyógytornász él ezzel a nagyszerű lehetőséggel és egyre több páciens profitál belőle.

Cserélje a síbakancsot sportcipőre

Cserélje a síbakancsot sportcipőre

Síbotokkal szerelkezzünk fel egy jó kis gyalogláshoz? Igen, ez a 'nordic walking', az északi gyaloglásnak vagy síjárásnak is nevezett testmozgás, mely egyre több hívet szerez magának a világ különböző országaiban (elsősorban az USA-ban, Japánban és Ausztráliában, de a skandináv országokból kiindulva Európában, így hazánkban is terjed). Kíméletesebb, mint a jogging, viszont hatékonyabbnak bizonyul - ugyanakkor egy kellemesen játékos módja a testgyakorlásnak.

Cukorbetegség és súlyfelesleg ellen

Cukorbetegség és súlyfelesleg ellen

A nordic walking azért ajánlott a mozgásszervi betegségben szenvedőknek, mert a botok használata csökkenti az ízületek terhelését, hiszen a bottal tolja magát előre az ember. Még egy súlyos csípőízületi betegnek is kellemessé tehető a séta.

Nordic Walking (Infobomba)

Nordic Walking (Infobomba)

Szó szerinti fordításban: északi gyaloglás. A nordic walking rövid történelme ellenére óriási népszerűségnek örvend. A nordic walking az egész testet átmozgatja, remek zsírégető módszer, de kíméli az ízületeket, a szívet, a tüdőt, miközben az év minden időszakában, a csodaszép környezetben gyönyörködhetünk.

Nordic walking - a sportorvos ajánlása

Nordic walking - a sportorvos ajánlása

Kiknek ajánlható a nordic walking? Szinte mindenkinek, kortól és nemtől függetlenül. Az ülő munkát végzőknek, túlsúlyosoknak különösen. De a kismamák is előszeretettel gyakorolhatják. Mivel nem csak a prevencióban, hanem a betegségek kezelésében is segít, ezért javasolható magas-vérnyomás, cukorbetegség, depresszió, csontritkulás, bizonyos daganatos betegségek esetében is.

Pulzuskontroll

Pulzuskontroll

Az edzők képzésénél is mind nagyobb hangsúlyt fektetnek a szív- és keringési rendszert tudatosan és szakszerűen edzeni képes szakemberek felkészítésére. A pulzusszám és a pulzuskontrollos edzés számunkra - edzőknek, oktatóknak - már természetes, és nem az a célunk, hogy kifulladt, remegő lábú vendégek hagyják el a kemény órákat, hanem a prevenció és az egészségmegőrzés.

Szív és érrendszeri betegségben szenvedők számára

Szív és érrendszeri betegségben szenvedők számára

Ajánlott az Nordic walking szív és érrendszeri betegségben szenvedők és cukorbetegek számára. Fontos azonban a helyes mozgásforma megválasztása és a szakszerűen irányított edzés, hogy elkerüljék a számukra túlterhelő testedzést, és ezzel az akár veszélyessé váló helyzetek kialakulását!

Tuti menü